ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΟΘΟΝΗ:ΠΩΣ ΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΣΩΣΤΑ ΟΡΙΑ;

ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΟΘΟΝΗ:ΠΩΣ ΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΣΩΣΤΑ ΟΡΙΑ;

Εκνευρισμός, κούραση, μείωση υγιών διαπροσωπικών σχέσεων, υπερδιέγερση, δυσκολίες ύπνου, είναι μόνο μερικές από τις άμεσες επιπτώσεις που έχει η πολύωρη έκθεση στην οθόνη, στον εγκέφαλο ενός παιδιού, αλλά και ενός εφήβου! Γι’ αυτούς τους λόγους, λοιπόν,  πρέπει να τίθενται όρια, όσον αφορά τον χρόνο που περνάνε μπροστά σε μια οθόνη!

Οι γονείς μπορούν να αναζητήσουν ευκαιρίες να μιλούν και να μοιράζονται με τα παιδιά τους, τους τρόπους με τους οποίους χρησιμοποιούν το διαδίκτυο ως εργαλείο, καθώς επίσης και τα οφέλη και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αντί να τους λένε απλώς να το «απενεργοποιήσουν».

Τέλος, φρόνιμο θα είναι οι γονείς να περιορίσουν και οι ίδιοι τη χρήση των ηλεκτρονικών συσκευών (κινητών, tablets, ηλεκτρονικών υπολογιστών κ.α.) στο σπίτι ή στη διάρκεια της βόλτας, επειδή αυτή η ελλιπής επικοινωνία γονιού-παιδιού βάζει τα θεμέλια για μελλοντική αποξένωση και συγκρούσεις μεταξύ τους.

Γεράσιμος Ρούσσος

  • Επιστημονικός Υπεύθυνος Διεπιστημονικού Κέντρου: «ΑΝΑΠΤΥΞΗ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ»
  • MSc στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία
  • Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας
  • Εκπαιδευτής Εκπαιδευτών & Εκπαιδευτής Ενηλίκων
  • Παιδιατρικός Εργοθεραπευτής S.I.T. –  Εμψυχωτής

Για οποιαδήποτε ενημέρωση ή πρόσθετη πληροφόρηση, παρακαλώ μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 210-2792955  &  6934-457847

Αφήστε μια απάντηση