Είναι Επιστημονικός Υπεύθυνος από το 2000, έχοντας πάρει τη σημερινή του μορφή, του Διεπιστημονικού Κέντρου Λόγου, Μαθησιακών & Αναπτυξιακών Δυσκολιών "Ανάπτυξη & Εκπαίδευση".
Είναι αναγνωρισμένος συνεργάτης και εξουσιοδοτημένος να χορηγεί το Α' ΤΕΣΤ (τεστ σχολικής ετοιμότητας) σε παιδιά προσχολικής ηλικίας από το 2007, την Πρότυπη Αναπτυξιακή Δοκιμασία Ανίχνευσης Διαταραχών Επικοινωνίας "παις", το ΑΘΗΝΑ ΤΕΣΤ (διαγνωστική μέθοδος που εντοπίζει με ακρίβεια τις δυσκολίες μάθησης), την Ελληνική κλίμακα αξιολόγησης της ΔΕΠ-Υ, το BOT-2, την αντιμετώπιση της Δυσγραφίας και στη χρήση αρκετών ακόμα αναπτυξιολογικών και αξιολογητικών τεστ.
Έχει εξειδικευτεί στο Πρόγραμμα Πρώιμης Παρέμβασης (PORTAGE), στη μέθοδο δομημένης εκπαίδευσης (TEACCH), στη μέθοδο Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης (S.I.), στη χρήση των “Social Stories”, στην Εκπαίδευση Αποτελεσματικού Γονέα (Ε.Α.Γ.) και στην Εφαρμοσμένη Ανάλυση της συμπεριφοράς (ABA).
Είναι Επιστημονικός συνεργάτης της Αναπτυξιακής Παιδιατρικής Κλινικής Παίδων του Νοσοκομείου Αγλαΐα Κυριακού και είναι εισηγητής σεμιναρίων Ειδικής Αγωγής στο Ανοιχτό Ίδρυμα Εκπαίδευσης (Α.Ι.Ε.) καθώς επίσης στο φορέα English Language Teaching (ELT).
Είναι πιστοποιημένος από το ΕΚΕΠΙΣ ως Εκπαιδευτής Ενηλίκων και Εκπαιδευτής Εκπαιδευτών Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης.
Έχει μεγάλη συγγραφική εμπειρία με άρθρα και συγγράμματα σε επιστημονικά περιοδικά και εφημερίδες που αναφέρονται στον τομέα της Ειδικής Αγωγής.
Συνεχίζει να λαμβάνει συνεχή συνεδριακή επιμόρφωση και να είναι εισηγητής σε διάφορες επιστημονικές ημερίδες και συνέδρια.
Η Υψηλάντη Αναστασία είναι πτυχιούχος Λογοθεραπεύτρια του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Πατρών, τμήμα Λογοθεραπείας.
Έχει εκπαιδευτεί στις μεθόδους PECS και TEACCH, οι οποίες αποτελούν βασικές εκπαιδευτικές προσεγγίσεις των παιδιών με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος.
Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων με σκοπό τη συνεχή της ενημέρωση στις εξελίξεις της Επιστήμης της Λογοθεραπείας. Έχει πολυετή εμπειρία σε διαταραχές που αφορούν σε όλο το φάσμα της Επικοινωνίας και του Λόγου.
Είναι μέλος του Συλλόγου Επιστημόνων Λογοπαθολόγων Λογοθεραπευτών Ελλάδος(ΣΕΛΛΕ) από το 2008.
Η Ασημακοπούλου Χριστίνα είναι πτυχιούχος Λογοθεραπεύτρια, του τμήματος Λογοθεραπείας του ΑΤΕΙ Πελοποννήσου.
Έχει παρακολουθήσει το πρόγραμμα Εξειδίκευσης στην Ειδική Αγωγή του Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και σεμινάρια που αφορούν τις αναπτυξιακές διαταραχές και τις διαταραχές λόγου και ομιλίας.
Έχει εκπαιδευτεί σε μεθόδους όπως: PECS, Dir - Floortime, M.O.R.E., οι οποίες αποτελούν εκπαιδευτικές προσεγγίσεις σε παιδιά με διαταραχές, όπως αυτή του αυτιστικού φάσματος.
Εξακολουθεί να εκπαιδεύεται και να παρακολουθεί σεμινάρια και εκπαιδευτικά προγράμματα προκειμένου να ενημερώνεται για τις εξελίξεις που αφορούν τον κλάδο της Λογοθεραπείας.
Ο Κατσιέρης Νίκος είναι απόφοιτος του τμήματος Λογοθεραπείας του ΑΤΕΙ Πελοποννήσου. Παρακολουθεί εποπτικούς και εκπαιδευτικούς κύκλους σεμιναρίων και έχει εκπαιδευτεί στις μεθόδους DIR-Floortime και PECS οι οποίες αποτελούν μία βασική στρατηγική ενός πιο συνολικού μοντέλου προσέγγισης των Διαταραχών Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ).
Επιπλέον έχει ειδικευτεί στο επικοινωνιακό – γλωσσικό πρόγραμμα ΜΑΚΑΤΟΝ που υποστηρίζει συνολικά τις δεξιότητες επικοινωνίας λόγου και ομιλίας, με ομιλία, νοήματα και σύμβολα, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των χρηστών.
Τέλος ασχολείται με την αξιολόγηση, την παρέμβαση και την αποκατάσταση επικοινωνιακών δυσκολιών σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες.
Η Λορέτα Μισκάλα είναι αριστούχος απόφοιτος του τμήματος Εργοθεραπείας, του Queen Margaret University. Επίσης κατέχει μεταπτυχιακό στην αποκατάσταση, με ειδίκευση στην παιδιατρική αποκατάσταση νευροαναπτυξιακών διαταραχών, του Oxford Brookes University.
Έχει εκπαιδευτεί στη μέθοδο Holistic Circus Training, η οποία αποτελεί θεραπευτική μέθοδο, για παιδιά και ενήλικες, με βάση το παιχνίδι. Ταυτόχρονα έχει παρακολουθήσει και συμμετάσχει ως ομιλήτρια στο 1ο Διεθνές Συνέδριο Αποκατάστασης.
Εξακολουθεί να επιμορφώνεται στον τομέα της Εργοθεραπείας και της αποκατάστασης, παρακολουθώντας σεμινάρια και εκπαιδευτικά προγράμματα.
Η Καρώνη Ιφιγένεια είναι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου με μεταπτυχιακές σπουδές και ειδίκευση στην Ειδική Αγωγή, και συγκεκριμένα στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία και στις Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές.
Έχει παρακολουθήσει εκπαιδευτικά προγράμματα και σεμινάρια (Πανεπιστήμιο Αθηνών, Μαράσλειο Σχολή, ΜΑΚΑΤΟΝ Ελλάς κ.α.) που αφορούν το φάσμα του αυτισμού, καθώς και τη διάγνωση και αποκατάσταση Μαθησιακών Δυσκολιών.
Η Αβραμοπούλου Θεώνη είναι απόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας (κατεύθυνση Ψυχολογίας) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και απόφοιτος του τμήματος Λογοθεραπείας του Ανωτάτου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Πατρών.
Έχει ειδικευτεί στις μεθόδους PECS και ABA, οι οποίες αποτελούν βασικές εκπαιδευτικές προσεγγίσεις των παιδιών με Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή. Το παρόν διάστημα εκπονεί τις μεταπτυχιακές της σπουδές, προκειμένου να αποκτήσει την ειδικότητα της «Αναλύτριας Συμπεριφοράς» (BCBA).
Η Μουρτάι Ντορίνα είναι Εργοθεραπεύτρια , κάτοχος πτυχίου ΑΤΕΙ ΑΘΗΝΩΝ του τμήματος Εργοθεραπείας των σχολών επαγγελμάτων υγείας και πρόνοιας (ΣΕΥΠ) με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από την Περιφέρεια Αθηνών.
Διαθέτει κλινική εμπειρία στον παιδιατρικό πληθυσμό με αναπτυξιακές διαταραχές (αυτισμός, νοητική υστέρηση ,ΔΕΠ-Υ ).
Έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων μεταξύ των οποίων «Δυσγραφία: Από την αξιολόγηση στην παρέμβαση», πρόγραμμα TEACCH κ.ά . Επίσης έχει εκπαιδευτεί στη χορήγηση των αξιολογητικών εργαλείων όπως το DTVP2 ( Developmental Test of Visual Perception 2). Επιπλέον, από την αρχή της επαγγελματικής της πορείας παρακολουθεί εποπτείες Εργοθεραπευτών .
Ο Ζαλώνης Κυριάκος είναι θεολόγος - ειδικός παιδαγωγός. Είναι πτυχιούχος της Θεολογικής σχολής του τμήματος Θεολογίας, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Έχει ολοκληρώσει με επιτυχία, το πρόγραμμα συμπληρωματικής στην Ειδική Αγωγή, που διοργανώνεται από το Ε.Κ.Π.Α όπου έλαβε την εξειδίκευση στις Μαθησιακές Δυσκολίες.
Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στις Επιστήμες Αγωγής - Ειδική Εκπαίδευση του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.
Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων που αφορούν το συγκεκριμένο θέμα (Ψηλαφήματα αφής – Μέθοδος Εκμάθησης Ελληνικού Κώδικα Braille, Λεκτική και μη Λεκτική Επικοινωνία στο σχολείο, ΔΕΠ-Υ, Asperger κ.τ.λ.)
Είναι εξουσιοδοτημένος συνεργάτης του Α΄ ΤΕΣΤ (τεστ σχολικής ετοιμότητας) σε παιδιά προσχολικής ηλικίας.
Ο Κοσμόπουλος Γιάννης είναι Ειδικός Παιδαγωγός med εξειδικευμένος στις Μαθησιακές Δυσκολίες, τη ΔΕΠ-Υ, τον Αυτισμό, τη Συμβουλευτική Γονέων και την οργάνωση και συντονισμό Σχολών Γονέων.
Ασχολείται με τις Μαθησιακές Δυσκολίες και τη Δυσλεξία από το 1992 τόσο σε επίπεδο μελέτης των Μαθησιακών Δυσκολιών αλλά και με την αξιολόγηση και την παρέμβαση στα παιδιά με Μαθησιακές Δυσκολίες και Δυσλεξία σε πολλές δομές της εκπαίδευσης τυπικής και άτυπης.
Είναι συγγραφέας του βιβλίου "Πρακτικός Οδηγός για τις Μαθησιακές Δυσκολίες" εκ. Σπυρόπουλος 2019, εισηγήσεων σε συνέδρια, άρθρων σε περιοδικών και επιμελητής τόμων πρακτικών συνεδρίων για τις Μαθησιακές Δυσκολίες, τη Δυσλεξία, τη Δυσαριθμησία, τη Συμβουλευτική Γονέων παιδιών με Μαθησιακές Δυσκολίες και Δυσλεξία και τις Σχολές Γονέων.
Ως επιμορφωτής έχει διδάξει σε πολλά σεμινάρια, συνέδρια και επιμορφώσεις με θέματα που αφορούν τις Μαθησιακές Δυσκολίες, τη Δυσλεξία, τη Συμβουλευτική Γονέων, τον Αυτισμό, τη ΔΕΠ-Υ, τις Σχέσεις Σχολείου και Οικογένειας, τις Σχολές Γονέων και την Εποπτεία στην Εκπαίδευση και τους Εκπαιδευτικούς.
Οργανώνει και συντονίζει Ομάδες και Σχολές γονέων σε συνεργασία με πολλούς φορείς.
Ως επόπτης συμβουλεύει θεραπευτές στην εργασία τους με παιδιά που αντιμετωπίζουν Μαθησιακές Δυσκολίες.
Η Γκριτζέπη Γεωργία είναι απόφοιτη του Πανεπιστημίου Πατρών, του τμήματος Λογοθεραπείας. Έχει ειδικευτεί στο γλωσσικό πρόγραμμα ΜΑΚΑΤΟΝ, το οποίο είναι ένα εξαιρετικά ευέλικτο επικοινωνιακό – γλωσσικό πρόγραμμα που υποστηρίζει συνολικά τις δεξιότητες επικοινωνίας λόγου και ομιλίας, με ομιλία, νοήματα και σύμβολα, προσαρμοσμένο στις ανάγκες των χρηστών.
Επιπλέον, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια που αφορούν την παρέμβαση στη Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος, όπως το πρόγραμμα Εντατικής Αλληλεπίδρασης (Intensive Interaction).
Επίσης, έχει εκπαιδευτεί στα SIMATA, τα οποία αποτελούν μέθοδο παρέμβασης στην αναπτυξιακή λεκτική δυσπραξία. Τέλος, ασχολείται με αρθρωτικές και φωνολογικές διαταραχές
Η Πατσιαλού Άννα είναι ψυχολόγος, απόφοιτη του Τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, με μεταπτυχιακό στη Σχολική Ψυχολογία (Τμήμα Ψυχολογίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών).
Είναι εξειδικευμένη στην αξιολόγηση παιδιών και εφήβων. Έχει προϋπηρεσία στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας του νοσοκομείου «η Σωτηρία», στη Μ.Κ.Ο. «Δίκτυο για τα δικαιώματα του Παιδιού» και σε δημόσια σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μέσω του Υπουργείου Παιδείας, παρέχοντας ψυχολογική υποστήριξη σε παιδιά, εφήβους, γονείς και εκπαιδευτικούς.
Έχει εξειδικευτεί, επίσης, στο πρόγραμμα εναλλακτικής δομημένης εκπαίδευσης TEACCH, που διευκολύνει κυρίως άτομα με Διαταραχές του Αυτιστικού Φάσματος και στη μέθοδο εκμάθησης ανάγνωσης και γραφής BRAILLE.
Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων που αφορούν την ανάπτυξη παιδιών και εφήβων, ενώ αυτόν τον καιρό παρακολουθεί σεμινάριο παιγνιοθεραπείας.
Η Κομνηνού Εύα είναι Κοινωνική Λειτουργός με εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή. Αποφοίτησε από το ΤΕΙ Αθήνας, τμήμα Κοινωνικής Εργασίας, με άδεια άσκησης επαγγέλματος.
Παρακολούθησε το σεμινάριο ετήσιας επιμόρφωσης στην Ειδική Αγωγή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών.
Παράλληλα, είναι κάτοχος πιστοποιητικού επάρκειας εκπαιδευτή Θεραπευτικής Ιππασίας.
Έχει παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια στον τομέα της Ειδικής Αγωγής προκειμένου να συνεχίσει και να εξελιχθεί στον τομέα αυτό.
Ενδεικτικά: κύκλος σεμιναρίου με θέμα Αποτελεσματικός γονέας, Διάφορα σύνδρομα στην Ειδική Αγωγή, Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής - Υπερκινητικότητα).
Ακόμη, είναι κάτοχος πτυχίου υπολογιστών infotest CERTIFICATE basic User και Πτυχίου Αγγλικής Γλώσσας.
Η Μαρία Μερκούρη είναι ειδική παιδαγωγός,απόφοιτη του Εθνικού και Καπιδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών του τμήματος Φιλολογίας (κατεύθυνση γλωσσολογίας), με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ειδική Αγωγή και Συνεκπαίδευση στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ (United Kingdom).
Είναι κάτοχος πιστοποιητικού επιμόρφωσης στην «Κλινική εκπαίδευση και θεραπευτική αντιμετώπιση της ΔΕΠ-Υ και των Ειδικών Μαθησιακών Δυσκολιών.Επιπλέον, έχει εκπαιδευτεί στο πρόγραμμα «Εφαρμοσμένη Ανάλυση της συμπεριφοράς στον αυτισμό (ΑΒΑ) καθώς και στην μέθοδο TEACCH.
Έχει εξειδικευτεί στο πρόγραμμα εναλλακτικής δομημένης εκπαίδευσης TEACCH, που διευκολύνει κυρίως άτομα με Διαταραχές του Αυτιστικού Φάσματος και στη μέθοδο εκμάθησης ανάγνωσης και γραφής BRAILLE. Έχει εργαστεί στα ΚΕΣΥ (Κέντρα Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης) και στη μονάδα Αναπτυξιακής Παιδιατρικής του νοσοκομείου Παίδων “Π.&Α. Κυριακού”.
Είναι εκπαιδευμένη στην ψυχοθεραπεία παιδιών με ψυχαναλυτικό τρόπο και διαθέτει αξιόλογη εμπειρία στην ψυχολογική υποστήριξη παιδιών και εφήβων και στη συμβουλευτική υποστήριξη γονέων και οικογένειας. Επιπλέον, έχει εκπαιδευτεί ως Σύμβουλος προγραμμάτων Επαγγελματικού Προσανατολισμού με χρήση τεστ προσωπικότητας, ικανοτήτων και ενδιαφερόντων.
Η Μπούκη Ιωάννα είναι απόφοιτος του Queen Margaret University από όπου έλαβε την εκπαίδευση και τον τίτλο της Λογοθεραπεύτριας. Ασχολήθηκε με την αποκατάσταση αρθρωτικών, φωνολογικών και επικοινωνιακών διαταραχών.
Κατέχει τη Βασική Κατάρτιση PECS και εκπαιδεύεται συστηματικά στις Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος. Επίσης, ασχολείται με την αξιολόγηση, την παρέμβαση και την αποκατάσταση επικοινωνιακών δυσκολιών σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες.
Παρακολουθεί συστηματικά, ενημερωτικά και εκπαιδευτικά προγράμματα του κλάδου της Λογοθεραπείας και μετέχει σε εποπτείες από Λογοθεραπευτές, Ψυχιάτρους και θεραπευτές όλων των ειδικοτήτων.
Η Σολομωνίδου Χρυσάνθη είναι Φιλόλογος - Ειδική Παιδαγωγός. Είναι απόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφίας- Παιδαγωγικής - Ψυχολογίας (κατεύθυνση Παιδαγωγικής) του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην Eιδική Αγωγή «Master of Arts in Special Needs» (Πανεπιστήμιο Nottingham-UK) καθώς και στον τομέα «Εκπαιδευτικός Σχεδιασμός και Διδασκαλία» (Πανεπιστήμιο Αθηνών).
Στην επαγγελματική της πορεία έως τώρα έχει συνεργαστεί με μαθητές από όλες τις βαθμίδες (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο), οι οποίοι παρουσιάζουν δυσκολίες στη μαθησιακή τους πορεία (δυσλεξία, δυσαναγνωσία, δυσορθογραφία), έχουν ΔΕΠ-Υ, ήπια νοητική υστέρηση ή βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού.
Επίσης έχει εμπειρία σε Τμήμα Ένταξης και στην παράλληλη στήριξη μαθητών στο σχολικό πλαίσιο.
Η Ξαγοράρη Τζωρτζίνα είναι πτυχιούχος Λογοθεραπεύτρια, απόφοιτη του τμήματος λογοθεραπείας Βρετανικού πανεπιστημίου Cambridge Regional College, μέλος του Πανελληνίου συλλόγου Δυσλεξίας, με μεταπτυχιακές σπουδές στην ειδική αγωγή στο πανεπιστήμιο του Μπόλτον (University of Bolton) με αντικείμενο έρευνας τα προβλήματα ανάγνωσης και λειτουργικής μνήμης σε παιδιά με Δυσλεξία.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια εξειδίκευσης στη Διαχείριση Μαθητών με Ιδιαίτερες Εκπαιδευτικές Ανάγκες, στα παιδιά με Αυτισμό και σύνδρομο Asperger και στη Διαχείριση Μαθητών με συναισθηματικές και συμπεριφορικές δυσκολίες.
Η Τσέβη Παναγιώτα είναι Εργοθεραπεύτρια, κάτοχος πτυχίου του ΑΤΕΙ Αθηνών του τμήματος Εργοθεραπείας των σχολών επαγγελμάτων υγείας και πρόνοιας (ΣΕΥΠ) με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από την Περιφέρεια Αθηνών. Στα πλαίσια της εκπαίδευσης της έχει ολοκληρώσει την κλινική της άσκηση στο Ίδρυμα «Θεοτόκος» καθώς και την πρακτική της άσκηση στο Κέντρο Παιδοψυχικής Υγιεινής.
Έχει ειδικευτεί και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια που αφορούν Μεθόδους και Στρατηγικές Παρέμβασης παιδιών και εφήβων, όπως: TEACCH, Sensory Integration (S.I), PECS, ABA, Makaton, SSIP καθώς και σεμινάρια με αναφορά στις αναπτυξιακές διαταραχές όπως Διάσπαση Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠ-Υ) και Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος.
Πρόσφατα ολοκλήρωσε και την εξειδίκευση του ΕΚΠΑ "Ειδική Αγωγή και Διαπαιδαγώγηση σε νευροαναπτυξιακές και αισθητηριακές διαταραχές" διάρκειας 407 ωρών.
Η Ελισσάβετ Μερκουριάδη είναι εργοθεραπεύτρια, κάτοχος πτυχίου του ΑΤΕΙ Αθηνών του τμήματος Εργοθεραπείας των σχολών επαγγελμάτων υγείας και πρόνοιας (ΣΕΥΠ) με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από την Περιφέρεια Αθηνών.
Στα πλαίσια της εκπαίδευσης της έχει ολοκληρώσει την κλινική της άσκηση στην Ολοκληρωμένη Μονάδα Αντιμετωπισης Νόσου Alzheimer και Συναφών Παθήσεων της Μ.Κ.Ο. «Αποστολή» και στο Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο Αθηνών καθώς και την πρακτική της άσκηση στο Κέντρο Παιδοψυχικής Υγιεινής και στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο.
Έχει παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια με αναφορά στις Αναπτυξιακές Διαταραχές όπως Διάσπαση Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠ-Υ) και Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος.